Whisky

Whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres. Maltwhisky er lavet af maltet byg.

Whisky er grundlæggende set øl, der destilleres. Maltwhisky er typisk dobbeltdestilleret på kobberkedler. Whiskyen opbevares på fade “casks” af egetræ. En whisky skal være på mindst 40% og mindst tre år gammel. Når den kommer fra fadet er den ofte på 50-60% Cask strength og fortyndes ofte til 42%-46%.

Whiskyens forskellige navne afhænger af hvilket land whiskyen fremstilles i.

Cognac

Det er kun spiritus fra Cognac-området i Frankrig, der må kaldes Cognac. Cognac bliver fremstillet af destilleret hvidvin og lagret på fad. Når man nyder et godt glas cognac, skal man ikke kun beundre smagen. For en god cognac, er duften og farven en helt oplevelse i sig selv. Hvis du ønsker at nyde en cognac til kaffen, så gå efter en sødere cognac, der komplimenterer den kraftige og let bitre smag fra kaffen.

Cognac bliver defineret ud fra dens alder. Der findes tre alderskategorier, som går fra V.S. (Very Special) som er mindst to år, op til X.O. (Extra Old) som er mindst seks år gammel.

Rom

Rom er på den ene side meget enkel: Spiritus lavet på sukkerrør og modnet i mere eller mindre grad på træfade.

Her stopper det enkle, for på den anden side er blandingen og lagringen af rom et komplekst sammensurium af regler og metoder, som bedst kan kendetegnes ved, at der ikke er nogen regler. Men det hele starter med sukkerrør.

I 1700-tallet fik britiske søfolk en del af lønnen udbetalt i rom. For at forsikre sig om, at rommen nu ikke var for svag, dyppede man krudt i den. Blev krudtet antændt, betød det, at alkoholindholdet var over 57 %, og rommen kaldtes proof (= sikker). Blev rommen derimod ikke antændt, var der grund til utilfredshed.

Gin

Vi har over 130 Gin I vores sortiment. Følg os på Facebook hvor vi køre Ugens Gin, som er et rigtig godt Tilbud! Vi vil gerne være Odenses førende Gin-Shop.

Gin er en spiritus, som må siges at have taget danskerne med storm. Det skyldes, især den Populære Gin & Tonic. Der findes mange forskellige typer Gin, men fælles for dem alle er, at de er tilsat enebær. Nogle Gin har desuden mange andre indgedienser af kryderurter og bær.

Udover Gin & Tonic bruges Gin også i Gin Hass, Dry Martini, Gin & Lemon og Tom Collins samt Long Island Ice Team hvor Gin er en vigtig indgrediens.