Mont Marcal Cava Brut Magnum 1,5L

DKK229.75

Vinen er produceret på følgende druesorter: Macabeo, Xarello og Parellada, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord.  Tør og frisk mousserende vin fra det spanske højland. Dette er et glimrende modsvar til andre mere eksponerede og dyre udgaver af mousserende vin.

Mont Marcal er beliggende i hjertet af Penedes regionen, 220 meter over havet. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. De nuværende ejere har været her siden 1975 og man har siden vret meget innovative, med et blik på historien. Firmaet ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber druer fra yderligere 300 hektar. Dette er med til at sikre en god stabilitet og højt niveu i firmaets vine.

Serveringstemperatur: 6 – 8 grader.

Læs mere under Produktbeskrivelsen..

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): vin25 Varekategorier: ,

Beskrivelse

Mont Marcal er meget bevidste om den omkringliggende natur og kører et meget bæredygtigt landbrug. Her renses store mængder af vand, til gode for hele området. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temeratur og den stille vin hviler til marts. I marts doceres vinen med rørsukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på flaske. Flasken forsynes med en midlertidig prop og anbringes i dybe, kølie kældre i 20 måneder, for at opnå en langsom gæring og dermed en særlig ”holdbar” kulsyre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandet i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få det flokkulerende bundfald til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Mont Macal Cava Brut efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i og holdes fast med en ståltråds agraf.

Blank og klar i glasset med smukke små bobler. Duften er præet af grønne noter med græs, citrus og æbler. Smagen er tør med frisk frugt og gode bløde bobler. En herlig aperitif, eller som ledsager til lette fiskeretter og skaldyr.

Serveringstemperatur: 6 – 8 grader.

Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedse til Cava produktionen. Vinificationen er traditionel, efter Champagnemetoden – 150 kg druer presses let til 100 liter most af særlig høj kvalitet.

Yderligere information

Vægt 0,0000 kg
X