Glengoyne, 15 Years Old, Highland Single Malt

DKK599.00

Kompleks, sødmefuld og flot afrundet, med noter af sødmefulde citroner, nødder og lidt kanel. Intensitet og fylde fra en af de bedste producenter i verden

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): 3311005 Varekategori:

Beskrivelse

Området og producenten:
Glengoyne er ét af de fornemste destillerier i Skotland for ikke at sige i verden. Destilleriet ligger i en dal fyldt med træer nær en lille flod, der løber ud i den kendte flod Loch Lomond lidt uden for Glasgow i det vestlige Skotland. Glengoyne har sit navn fra ”Glen Guin” og er en af de førende producenter af Premium Malt Whisky i verden. Whiskyen fremstilles efter gamle stolte traditioner. Glengoyne fik sin licens i 1833 og er klassificeret som et Highland destilleri, selvom det ligger lige på grænsen. Destilleriet har haft skiftende ejere, men det har ikke haft betydning for deres unikke og særegne whisky. De gamle metoder, der bruges, er overleveret fra generation til generation for at holde fast i skabelsen af en kompleks whisky med delikate smagsoplevelser, der til fulde får lov at komme til live i de endelige produkter.

Produktet:
Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet. Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af maltsmagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv. Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser samt stolthed og passion hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky. Resultatet er en subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Hos Glengoyne er destilleringen langsommere end noget andet sted i Skotland, og whiskyen lagrer på særligt udvalgte sherryfade, i dette tilfælde i hele 15 år.

I glasset:
Farven er flot klar gylden med et fyldigt skær. Duften byder på forsigtige noter af søde citroner og varme karamelliserede popcorn. I munden opleves whiskyen olieret og afrundet med komplekse noter af nødder, sødmefuld citrus, lidt kanel og et let vaniljepræg fra fadlagringen. Eftersmagen er lang og fyldig og efterlader en krydret fornemmelse fra egetræet. Whisky bliver kun bedre med alderen, og denne er ingen undtagelse. Der er balance og frugtig karakter, en sand fornøjelse. 

Yderligere information

Vægt 1,0000 kg