Glengoyne 12 År

DKK495.00

Denne 12-årige single malt er fra Glengoyne destilleriet i det skotske højland, som pudsigt nok lagrer deres whisky i lavlandet (Lowland-regionen). Destilleriet producerer den eneste maltwhisky i Skotland som er 100% røgfri, idet de tørrer deres bygmalt med varmluft. Aftapningen her er lagret i en kombination af eks-sherry og førstegangsfyldte eks-bourbonfade, hvilket giver den en intens fyldighed med sødmefyldte noter af kokosnød, vanilje og blødt egetræ. Der er ikke tilsat noget farvestof til whiskyen, og den har en hævet styrke på 43%.

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): whisky22 Varekategori:

Beskrivelse

Glengoyne er ét af de fornemste destillerier i Skotland for ikke at sige i verden. Destilleriet ligger i en dal fyldt med træer nær en lille flod, der løber ud i den kendte flod Loch Lomond lidt uden for Glasgow i det vestlige Skotland. Glengoyne har sit navn fra ”Glen Guin” og er en af de førende producenter af Premium Malt Whisky i verden. Whiskyen fremstilles efter gamle stolte traditioner. Glengoyne fik sin licens i 1833 og er klassificeret som et Highland destilleri, selvom det ligger lige på grænsen. Destilleriet har haft skiftende ejere, men det har ikke haft betydning for deres unikke og særegne whisky. De gamle metoder, der bruges, er overleveret fra generation til generation for at holde fast i skabelsen af en kompleks whisky med delikate smagsoplevelser, der til fulde får lov at komme til live i de endelige produkter.

Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet. Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af maltsmagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv. Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser samt stolthed og passion hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky. Resultatet er en subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Hos Glengoyne er destilleringen langsommere end noget andet sted i Skotland, og whiskyen lagrer på særligt udvalgte sherryfade

Yderligere information

Vægt 0,0000 kg
X