Beskrivelse
Cognac destilleres på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper. Alkoholen fra den første “brænding” samles og destilleres for anden gang og den nye “sprit” ser dagens lys.Efter adskillige års lagring på egetræasfade forvandles “spritten” til Cognac. Egetræet til Cognac kommer hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til Cognac-fade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft. For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes.
Chabanneau XO Cognac, er sammensat af Cognac der har lagret på egetræsfade i minimum 6 år.
Farven er mørk gylden med et med smukke røde reflekser. Smagener frugtrig med toner af blomme og hasselnød. Den vedholdende eftersmag er afbalanceret med eg, der giver strøg af vanilje.