Cava Mont Marcal Semi Seco

DKK99.75

En halvtør mousserende vin fra Spanien. Denne vin har så tilpas sødme, så den passer glimrende til frisk frugt og tørrer kager.
Den er klar i glasset med herlig frisk ekspressiv duft. Her er noter af lidt gule blomster, appelsin og modne æbler. Smagen er medium tør med god friskhed og noter af kandiseret citrusfrugt. Herlig frisk stil.

Rigtig velegnet som aperitif eller som ledsager til tør kage eller frisk frugt.

Serveringstemperatur 6-8 grader.

Str.: 75 cl.

Alkohol: 11,5%

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): vin24 Varekategori:

Beskrivelse

Området og producenten:
Mont Marcal er beliggende i hjertet af Penedes regionen, 220 meter over havet. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. De nuværende ejere har været her siden 1975 og man har siden været meget innovative, med et blik på historien. Firmaet ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber druer fra yderligere 300 hektar. Dette er med til at sikre en god stabilitet og højt niveau i firmaets vine. Mont Marcal er meget bevidste om den omkringliggende natur og kører et meget bæredygtigt landbrug. Her renses store mængder af vand, til gode for hele området.

Vinen:
Vinen er produceret på følgende druesorter: Macabeo, Xarel-lo og Parellada, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava produktionen. Vinificationen er traditionel, efter Champagnemetoden 150 kg druer presses let til 100 liter most af særlig høj kvalitet. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur og den stille vin hviler til marts. I marts doceres vinen med rørsukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på flaske. Flasken forsynes med en midlertidig prop og anbringes i dybe, kølige kældre i 20 måneder, for at opnå en langsom gæring og dermed en særlig holdbar kulsyre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få det flokkulerende bundfald til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Cava Semi Seco efterfyldes med den samme vin og en anelse rørsukker. Champagneproppen sættes i og holdes fast med en ståltråds agraf.

Yderligere information

Vægt 0,0000 kg
X