Borgo dei Vassalli Pinot Grigio 2015

DKK99.75

Borgo dei Vassali Pinot Grigio er en ung, frisk og let vin, som kan drikkes med det samme. Den dufter af valnød og ristede mandler. Den er let i både fylde og smag med en behagelig eftersmag og har en delikat lys farve.

Vinen er ideel til fisk og skaldyr. Desuden passer den perfekt til lyst ikke for krydret kød.

Serveres ved 8-10ºC.

Druerne til Borgo dei Vassalli Pinot Grigio høstes i begyndelsen af september. Druerne afstilkes og presses umiddelbart efter ankomst til vineriet. Druerne presses let med det samme for at undgå, at mosten tager farve af druerne. Druemosten afkøles til 16ºC og dekanteres i løbet af en nat. Herefter tilsættes gær. Gæringsprocessen sker ved 16-18ºC i 10 dage.

Vinen lagres herefter i rustfrie ståltanke i tre måneder og omrøres en til tre gange om ugen afhængig af vinens udvikling.

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): vin10 Varekategori:

Beskrivelse

Borgo dei Vassali Pinot Grigio

Området og producenten:
Friuli, som er den region I Feudi di Romans ligger i, er en meget bjergrig region, og jorden er derfor meget stenet. Stenet jord giver robuste vinstokke, som resulterer i druer af meget høj kvalitet. På trods af at vindruer er Friulis vigtigste landbrugsafgrøde, udgør vinene herfra kun en meget lille andel af Italiens samlede vinproduktion. Vinene, der produceres i Friuli, er af meget høj kvalitet og sammenlignes ofte kvalitetsmæssigt med vine fra Piemonte og Toscana.

I Feudi di Romans er et familieejet foretagende, som startede i 1991 med, at familien Lorenzon købte en vinmark på 15 hektar i regionen Romans d’Isonzo. I dag har I Feudi di Romans 120 hektar vinmarker og regnes for en af de bedste vinproducenter i Friuli Venezia Giulia. Deres succes har gjort det nødvendigt at udvide og bygge til løbende, og sønnen Enzo Lorenzon har udviklet og designet et solcelledrevet anlæg på 700m2, som producerer strøm svarende til 20 huses forbrug.

Yderligere information

Vægt 0,0000 kg
X