Bellingham, Pear Tree White

DKK79.75

Cremet og frisk hvidvin med masser af eksotisk frugt og charme. Elegant og perfekt balanceret.

Årgang: 2014
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 0 stk.
Land: Sydafrika
Druer: Chenin Blanc, Viognier

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): 0621149 Varekategori:

Beskrivelse

Vinen:
Det smukke pæretræ på Bellingham Manor blev plantet i 1710 og er det ældste i Sydafrika og et stolt varemærke i grundlægger Bernard og Fredagh Podlashuks elskede have. Træets grene er hjemsted for mange fugle, der hjælper med at kontrollere skadedyrene i vinmarkerne et perfekt samarbejde mellem fauna og flora.

Denne hvidvin består af 80% Chenin Blanc og 20% Viognier høstet fra gamle vinstokke fra højtliggende marker. Druernes lange modning har skabt en vin med masser af karakter og smag. Druerne er høstet i hånden i de kølige morgentimer og de to druesorter blev fermenteret sammen på store rustfrie ståltanke for at bevare vinens friskhed. En mindre del af vinen lagres på egetræsfade for at tilføre vinen mere struktur uden at overdøve den friske frugt.

I glasset:
Smuk lysgylden fremstår denne vin i glasset med fine grønne reflekser. Her er en markant og lækker cremet hvidvin, der viser en flot balance mellem udtryksfuld moden ananas, passionsfrugt og honningmelon fra Chenin Blanc samt elegante strøg af fersken og orangeblomst fra Viognier. Sprød og lækker hvidvin med en perfekt balanceret cremet fornemmelse perfekt afsluttet af fint integreret vanilje fra fadet og lækre krydderier.

Serveres afkølet med eller uden mad. Anbefales især til sushi, det asiatiske køkken og skaldyr.

Serveringstemperatur: 6-8ºC.

Pressen:
Årgang 2014
FINANSBUREAUET – 5 stjerner – “Let drikkelig forårsagtig sydafrikansk hvidvin med pærer og citrus i næsen og forfriskende mund i læskende stil med afdæmpet syre, underliggende sødme og toner af æbler og pærer…” (16-03-2015)

Ekstra Bladet – 5 stjerner / “GODT KØB” – “Chenin blanc og viognier. Især førstnævnte drue er populær i Sydafrika og det er ganske gode vine der kommer ud af denne. En frisk syrlig vin med citrus i duften og i smagen fersken, licchi, mandler og hvide blomster. Pæn balance og en ganske sprød lækker mad velegnet til skaldyr og dampet fisk.” (27-02-2015)

VinAvisen –  5 stjerner – “En meget lækker hvidvin med duft af moden melon og en fyldig og frisk smag med noter af citrusfrugter. Nyd den fx til en skaldyrsret.” (Uge 9 / 2015)

Årgang 2013
VinAvisen – 5 stjerner: “…masser af dejlig, frisk druesmag fra druerne Chenin Blanc og Viognier – eksotiske frugter, ananas og passionsfrugt, honningmelon, fersken.” (uge 30 – 2014)

Winelab.dk – 5 stjerner -“Frisk og frugtig duft af grønne æbler, frisk ananas, hvid fersken og akaciehonning. Pæn længde på eftersmagen. Frugten har fået fuld skrue i duft og smag, og det er en ren fornøjelse. For det er dejligt ukompliceret og har samtidig masser af byde på. Sammensætningen mellem druerne virker perfekt.”

Yderligere information

Vægt 1,0000 kg
X