Baroncini, Rosso Veneto IGP

DKK99.75

Baroncini Rosso Veneto er en kraftig og intens vin med en fin sødme og et lækkert krydret element. Et godt eksempel på hvorfor italiensk vin er så populær.

Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien

Tilgængelig på restordre

Varenummer (SKU): 0522049 Varekategori:

Beskrivelse

Området og producenten:
Veneto-regionen ligger øst for Gardasøen, ned mod Verona. Denne region har gennem de seneste år leveret nogle af Italiens mest ombejlede rødvine. Her er et meget stabilt klima med mange solskinstimer i druernes modningsperiode, hvilket er med til at sikre meget modne druer og dermed vine med stor kompleksitet og højt alkoholindhold.

Vinen:
Baroncini er fremstillet på 70% Merlot-druer og 30% Cabernet Sauvignon-druer, der er høstet fra vinstokke i den norditalienske vinregion Veneto. Den berømte region har en lang og stolt tradition for vinproduktion og er særligt kendt for vine fremstillet på tørrede druer.

Den såkaldte Parziale Appassimento-metode betyder, at en del af vinen er lavet på druer, der efter høsten har ligget i temperaturkontrollerede rum for delvist at tørre ud, og dette sker over en periode på flere måneder. Denne metode er også kendt fra de højt værdsatte Amarone-vine, der ligeledes stammer fra Valpolicella i Veneto. Druerne udtørrer til der er opnået en optimal balance mellem væske og sukker. I denne proces mister druerne omkring en tredjedel af deres naturlige vandindhold, og der opnås druer med en intens koncentration af smag, karakter og fylde.

I glasset:
Baroncini fremstår intens rød i glasset med fine violette strøg. I duften mødes man af fyldige bæraromaer, intensitet og et lækkert element af chokolade. I munden går noterne fra duften igen, og vinen opleves fyldig og silkeblød med et dejligt krydret element og en lang, vedvarende eftersmag.

Baroncini er en oplagt ledsager til det italienske køkken, en rigtig god bøf eller ostebordet.

Serveringstemperatur: 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
BT – 5 stjerner – “Fyldig og saftig rødvin, lækker, lang, tæt smag af modne, røde bær, lidt rosinsødme fra tørre druer, urter, toast, og krydderier.” (13-06-2015)

FINANSBUREAUET – 5 stjerner – “Fyldig og intens vin fra Veneto lavet på Bordeaux druer og med delvis tørring af druerne. Krydret næse med let alkoholdominans og saftig og varm mund med righoldige mængder chokolade, tobak og brombær pakket ind i bløde tanniner…” (18-08-2014)

Sjællandske Medier – 5 stjerner – “Lækkert dragende, dyb og sexet næse af brombær, røg og chokolade. Frugten er let, og komponenterne generelt godt disponeret.” (16-08-2014)

VinAvisen – 5 stjerner – “Lækker rødvin fremstillet med et tilskud af rosin-tørrede druer. Vinen har et bredt smagsspektrum med dejlig frugt (røde bær), fint krydderi, silkebløde tanniner, chokolade og en meget lang eftersmag…” (Uge 33 / 2014)

Yderligere information

Vægt 1,0000 kg
X